Kaip išsirinkti valgomojo stalą?
Kaip išsirinkti valgomojo stalą?

Kaip išsirinkti valgomojo stalą?

Kaip ir daugelis iš mūsų, tikriausiai neperkate naujo valgomojo stalo kas šešis mėnesius. Renkantis valgomojo stalą nereikėtų skubėti, reikėtų rinktis atidžiai ir apgalvotai. Siūlome vadovautis šiais paprastais patarimais, kaip išsirinkti stalą, kuris geriausiai atitiks Jūsų namų išplanavimą, Jūsų gyvenimo būdą ir skonį. Išsirinkus geriausią variantą, džiaugsitės valgomojo stalu daugelį metų.

Išmatuokite

Pirmiausiai nustatykite, kokio dydžio stalas Jums yra tinkamas valgomojo erdvėje. Išmatuokite stalui skirtos erdvės ilgį ir plotį, tada atimkite po 80-100 cm nuo kiekvieno matmens. Kodėl? Norint išvengti ankštos ir nepatogios valgomojo aplinkos, prie stalo prieiti ir patogiai atsisėsti reikės apie 90 cm vietos iš visų pusių. Jeigu turite labai mažą patalpą arba erdvę, kurios paskirtis keičiasi, apsvarstykite konvertuojamą dizainą – tokį, kuris gali tapti, pavyzdžiui, kavos ar konsoliniu stalu.

Forma

Prieš rinkdamiesi stalą, atkreipkite dėmesį į kambario formą. Kvadratinės ir apskritos formos stalai puikiai tinka kvadratinėms patalpoms, bet jie visai netinka stačiakampėse erdvėse - čia jie atrodo nevientisai ir grubiai, o ir naudotis stalu tampa nepatogu. Stačiakampėms erdvėms patariama rinktis stačiakampio arba ovalo formos stalus, taip kambariui suteikiamas funkcionalumas, patogumas ir jaukumas.

Naudokite vizualizaciją

Jeigu jau išsirinkote stalo formą ir dydį, bet vis dar nesate tikri, ar pasirinkimas teisingas, sukurkite vizualizaciją. Išmatuokite pasirinkto stalo dydį ir atitinkamai išdėliokite žurnalus ant grindų – taip pavaizduojant stalviršį. Tada išdėstykite valgomojo kėdes aplink, taip, kaip jos stovėtų esant tikram stalui kambaryje. Ištraukite kėdę, atsisėskite, vaikščiokite aplink. Naudokite šį paprastą ir nebrangų triuką, kad suprastumėte, ar pasirinktas stalas derės kambaryje.

Paskirtis

Ar sėdėjimas prie stalo bus skirtas tik savaitgaliams ir vakarienėms? Galbūt Jūsų geriausias pasirinkimas – tai stalas su išskleidimo funkcija. Pasirinkus šį stalo variantą sutaupysite vietos, kai jis bus nenaudojamas. Jei stalą naudosite kasdien, rinkitės itin patvarų stalviršį - karščiui ir įbrėžimams atsparią keramiką, medžio masyvą arba grūdintą stiklą, nes jis itin tvirtas ir atsparus įbrėžimams. Fanera taip pat gali tarnauti ilgus metus, tačiau įsitikinkite, kad ji yra tikra ir plona, nes laikui bėgant stora fanera gali nusilupti.

Spalva

Spalva yra svarbus elementas kuriant namų stilistiką, viskas tarpusavyje turi derėti. Bet atkreipkite dėmesį, kad valgomojo stalas turi būti pritaikytas universaliems atvejams, todėl spalvos pasirinkimas turi didelę įtaką baldo ilgaamžiškumui. Pagrindiniai atspalviai, tokie kaip juoda, pilka, ruda ir balta, visada bus madingi. Pasirinkus šios spalvos baldą, jis bus madingas kintant dizainų tendencijoms. Jeigu auginate vaikus arba augintinius, siūlome vengti matinės baltos ir šviesios medienos, nes matinės spalvos išsitepa žymiai greičiau, o išvalyti dėmes tampa sunkiau. 

   

Išbandykite

Jeigu ir esate apsipirkimo internetu gerbėjai, tačiau rekomenduojame išbandyti stalus gyvai parduotuvėje. Sėdėkite, glostykite paviršius, judinkite kėdes, išbandykite ištraukiamas dalis, patikrinkite, ar nėra nusidėvėjimo požymių. Tikėtina, kad tai bus labiausiai naudojamas baldas Jūsų namuose, todėl skirkite laiko baldo paieškoms, prieš priimdami sprendimą.

Mūsų internetinėje parduotuvėje rasite platų stalų pasirinkimą – taupantys erdvę, maži ar dideli, išskleidžiamo dizaino, skirtingų medžiagų, spalvų ir dydžių. Raskite savo idealų valgomojo stalą jau šiandien, visus pasiūlymus rasite ČIA.

Add a comment

 (with http://)