Kaip išsirinkti čiužinį ir į ką reikėtų atsižvelgti?
Kaip išsirinkti čiužinį ir į ką reikėtų atsižvelgti?

Kaip išsirinkti čiužinį ir į ką reikėtų atsižvelgti?

Čiužinio paieškos gali būti varginančios. Reikėtų nepamiršti vieno dalyko: nėra vieno modelio, kuris tiktų visiems, todėl svarbu sutelkti dėmesį į tai, kaip išsirinkti geriausiai JŪSŲ poreikius atitinkantį čiužinį.

Svarbiausias aspektas gulint - stuburas turi būti tiesus. Jūsų miegojimo padėtis, kūno tipas ar asmeniniai pojūčiai turi įtakos nustatant, kuris čiužinys geriausiai atitinka Jūsų poreikius. Taip pat turėtumėte atsižvelgti į kainą, patogumą, ilgaamžiškumą ir kitus miego ypatumus, pvz., ar Jums skauda nugarą, ar Jus pažadina šalia miegantis žmogus? Rinkoje galime rasti labai platų asortimentą - spyruoklinių, lateksinių ir poroloninių čiužinių.

Poroloniniai / putų poliuretano - tai „turinti atmintį“ medžiaga. Šie populiariausi čiužiniai geriausiai sumažina slėgį, nes prisitaiko prie Jūsų kūno ir sumažina spaudimo taškus. Poilsį ant tokio čiužinio, žmonės apibūdina kaip jausmą lopšyje. Šie čiužiniai idealiai tinka miegantiems ant šono ir tiems, kuriems skauda nugarą, nes jie padeda išlaikyti tinkamą stuburo padėtį, mažiau apkrauna pečius ir klubus. Šio tipo čiužiniai padeda izoliuoti judesius, beveik nejusite, kaip juda šalia miegantis partneris. 

Lateksiniai - šie čiužiniai yra šiek tiek panašūs į „turinčius atmintį“. Lateksas yra brangesnis nei porolonas, jis turi didelį elastingumą ir puikų laidumą orui. Beja, tokio tipo čiužiniams reikalingos specialios lovos grotelės. Lateksas taip pat žinomas dėl savo antibakterinių savybių. 

Spyruokliniai – tai standartiniai čiužiniai, prieinami žmonės, turintiems ribotą biudžetą, bet norintiems gero produkto už mažesnę kainą. Šių čiužinių privalumas - tinkama oro cirkuliacija, kuri skatina ramų poilsį.

Čiužiniai paprastai apibūdinami kaip minkšti, vidutiniai, vidutinio kietumo arba kieti. Populiariausi - yra vidutinio ir vidutinio kietumo, nes jie atitinka daugumą poreikių. Renkantis kietumo lygį, svarbu atsižvelgti ir į miego padėtį, ir į kūno tipą. Mėgstantiems miegoti ant šono (tai yra geriausia padėtis, norintiems išvengti nugaros skausmo). Geriausi čiužiniai tokio tipo žmonėms - minkšti ir vidutinio kietumo, nes padeda išlaikyti stuburą tiesų. Mėgstantiems miegoti ant pilvo labiausiai tinka kietesnis čiužinys. Vidutinio tvirtumo čiužinys idealiai tiks miegantiems ant nugaros.

Kietesnis čiužinys geriausiai tinka didesnio svorio žmonėms, nes didesnis svoris reiškia didesnį čiužinio spaudimą. Dėl per didelio spaudimo čiužinys gali įdubti ir pakenkti stuburui, sukelti nugaros skausmus. Mažesnio svorio žmonėms labiau tinka minkštesnis čiužinys, nes kūno svoris nedaro tiek daug spaudimo čiužiniui ir jis neįdumba. Jei čiužinys bus per kietas, jis nepakankamai įdubs, kad sumažintų spaudimą sąnariams. 

Priimdami sprendimą dėl tinkamo čiužinio, atsižvelkite į savo miego padėtį ir svorį. Tinkamai pasirinktas čiužinys leis Jums pailsėti ir būti geros nuotaikos visą dieną!

Na, o dabar laikas išsirinkti Jums tinkamiausią čiužinį - visus pasiūlymus žiūrėkite ČIA.

Add a comment

 (with http://)